maanantai 8. heinäkuuta 2019

Risto Räppääjä ja pullistelija (2019)

Risto Räppääjä-sarjan ohjausvastuu on siirtynyt Markus Lehmusruusulle sarjan tuoreimmassa osassa, mutta peruskonseptiin ei ole tullut suuria muutoksia. Lapset ovat kenties enemmän pääroolissa kuin Timo Koivusalon aikana. Eri asia sitten on, kaipaako sinänsä toimiva kaava uudistamista, yleisö ainakin on pitänyt tästäkin Räppääjästä.
Juonihan menee niin, että Risto (Silmu Ståhlberg) lähtee Rauha-tädin (Pamela Tola), Lennartin (Ylermi Rajamaa) ja Nellin (Lumi Kallio) kanssa kesälomalle Voimakallion urheiluopistolle. Kesäloma saa uuden käänteen, kun paikalle ilmestyvät urheilulliset isä ja poika Pöntinen. Bill (Timo Lavikainen) ja Sylvester (Eelis Kesäläinen) saavat Rauhan ja Nellin kiinnostumaan ja niinpä Riston ja Lennartin miehisyys ajautuu kriisiin. He päättävät treenata itsensä huippukuntoon Elvin (Jenni Kokander) avulla.
Lastenelokuvalle tyypillisesti kyse on jälleen ystävyydestä ja aitoudesta, oikeudesta olla oma itsensä. Räppääjien maailma on lapselle turvallinen eikä siinä ole mitään erityisen pelottavia piirteitä, vaikka asiat ajautuvatkin hetkeksi epätasapainoon. Itsekin koin elokuvan kohtalaisen viihdyttäväksi, tarina rullasi hyvin eteenpäin ja näyttelijäsuoritukset olivat hyviä.
Hyvin toimivaan ja viihdyttäväänkin Räppääjä-sarjaan toivoisi silti (ainakin aikuiskatsojan näkökulmasta) hiukan lisää särmää ja taiteellista kunnianhimoa. Ihan hyvä näinkin, mutta voisiko olla vielä parempi?

Ohjaus: Markus Lehmusruusu
Pääosissa: Pamela Tola, Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio, Ylermi Rajamaa, Jenni Kokander, Timo Lavikainen, Eelis Kesäläinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti