maanantai 5. elokuuta 2019

Nightmare - painajainen merellä (2012)

Maamme suosituimman tv-sarjan eli Salattujen elämien katsomiseen on kehittynyt aivan omanlaisensa kulttuuri. Monet katsovat saippuaa huumorimielessä ja bongailevat siitä epäuskottavuuksia ja kömpelyyksiä. Itsekin seurasin sarjaa usein tällä tavalla (kunnes kyllästyin), mutta on myönnettävä, että Salkkarit viihdytti kyllä usein muutenkin.
Katsojamenestys on ollut niin pysyvä ja pitkäaikainen, että ymmärrettävästi tuotteen ympärille on kehitetty myös oheissarjoja ja väistämättömästi pari elokuvaakin. Tosin nämä tuotettiin vain välipalaksi, kun varsinainen sarja oli esitystauolla ja myös budjetti oli kotimaiseksikin elokuvaksi hyvin pieni. Niinpä näistä elokuvista kirjoittaminen oli alunperinkin tietyssä mielessä turhaa. Salkkarifanit katsoivat ne joka tapauksessa ja ne taas, joita koko sarja ei kiinnosta, jättivät ne muutenkin väliin.
Ensimmäisen elokuvan tarina alkaa siitä, että Sergei Kuula (Tero Tiittanen) on mennyt naimisiin Peppi Kuulan (Sara Säkkinen) kanssa ja he menevät häämatkalle laivalle. Mukana on sitten kavereita, kuten Heidi (Venla Savikuja), Joonatan (Markku Pulli) ja Jiri (Mikko Parikka). Kaikki ei kuitenkaan ole kohdallaan, kun humalainen Joonatan joutuu heti aluksi kateisiin ja Peppiäkin pelotellaan useammankin kerran. Elokuva koostuu sitten näiden tapahtumien selvittelystä. Mikään varsinainen arvoitusdekkari se ei kuitenkaan ole sen enempää kuin kauhuakaan. Enemmänkin kyseessä on camp-huumorilla kuorrutettu ja pidennetty tv-sarjan jakso, jota piristää (ainakin ensi kertaa katsottaessa) Markku Pullin roolisuoritus. Myös Venla Savikuja näyttelee paremmin kuin muu porukka. Mitään elokuvallista arvoa tällä ei ole, mutta sellaista ei kai kukaan odottanutkaan.

Nightmare - painajainen merellä

Ohjaus: Marko Äijö
Päärooleissa: Sara Säkkinen, Tero Tiittanen, Venla Savikuja, Markku Pulli, Mikko Parikka, Sara Lohiniva, Patrik Borodavkin, Sampsa Tuomala, Karoliina Blackburn, Kasimir Baltzar.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti