maanantai 5. elokuuta 2019

Nightmare 2 - painajainen jatkuu (2014)

Voi jatko-osan tietysti tehdä tälläkin tavoin. Otetaan ensimmäisen osan juoni ja siirretään se eri tapahtumapaikkaan. Tällä kertaa ollaan saaressa. Pepin välit mieheensä Sergeihin ovat viilentyneet ja hän on saapunut ystäviensä kanssa lomapaikkaan, jonne Jiri on perustanut kesäbaarin. Jirillä taas on apunaan Jannen (Hemmo Karja) ja Talen (Emil Hallberg) muodostama kaverikaksikko, joka vastaa leffan huumorista. Ei tosin yhtä onnistuneesti kuin Markku Pulli edellisessä osassa. Joka tapauksessa vanhat tapahtumat vainoavat Peppiä ja sitten taas epäillään hetki paikalle pölähtänyttä Sergeitä.
Olen nähnyt tämän peräti kahdesti. Kerran elokuvateatterissa, kun kirjoitin tästä Satakunnan viikkoon ja toisen kerran dvd:ltä. Ainakin tuo toinen kerta oli selvästi liikaa. Katsomiskokemus oli todella tuskainen. Camphuumoria ei ollut tarpeeksi, ei järkevää juonta eikä oikeastaan mitään muutakaan. Ei tätä oikein kenellekään voi suositella, paitsi ehkä kertakatsomiseksi. Silloin tästä voi hyvällä tahdolla löytää vielä joitakin huvittavia hetkiä. Itse tarinassa on liikaa motivoimatonta juoksentelua edestakaisin ja haahuilua metsässä. Ainakin dvd:ltä katsottuna se näytti todella rasittavalta, mikä saattoi johtua siitäkin, että huone ei ollut tarpeeksi pimeä. En kuitenkaan usko menettäneeni taiteellisia kohokohtia.

Ohjaus: Marko Äijö
Pääosissa: Sara Parikka, Mikko Parikka, Tero Tiittanen, Tommi Taurula, Hemmo Karja, Emil Hallberg, Karoliina Blackburn, Sara Lohiniva, Patrik Borodavkin, Jasmin Voutilainen, Jami Hyttinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti